Czy bez mięsa może być smacznie i zdrowo? Nie ma problemu

Czytaj dalej
Agata Sawczenko

Czy bez mięsa może być smacznie i zdrowo? Nie ma problemu

Agata Sawczenko

Gdy rezygnujemy z mięsa, szukamy innych rozwiązań. To powoduje, że nasza dieta staje się bogatsza – mówi Katarzyna Potoniec.

Białostoczanie chętnie decydują się na kuchnię wegańską?

Katarzyna Potoniec, prezeska FLOW Spółdzielni Socjalnej prowadzącej restaurację wegańską Flow Food: Coraz częściej. Widać to m.in. po tym, że w Białymstoku tworzone są coraz to nowe miejsca oferujące taką kuchnię. Nawet w tradycyjnych lokalach są coraz częściej opcje potraw wegetariańskich czy wegańskich. Myślę, że to też pewien wskaźnik zainteresowania.

Kuchnia wegańska to dla nas taka odskocznia czy zupełnie przestawiamy się na niejedzenie mięsa.

Możemy spotkać zarówno jedną, jak i drugą sytuację. Dla niektórych jest to tylko odskocznia – i takich ludzi też jest coraz więcej. To osoby, które w znacznym stopniu ograniczają ilość spożywanego mięsa na rzecz produktów roślinnych. To też często jest wstęp do całkowitego przejścia na dietę wegańską. Ale też są osoby, które odżywiają się w 100 procentach w ten sposób.

Pozostało jeszcze 78% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Agata Sawczenko

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.