Bez sosu grzybowego… nie ma świąt

Czytaj dalej
Materiał informacyjny

Bez sosu grzybowego… nie ma świąt

Materiał informacyjny

Sos grzybowy do pieczeni to obowiązkowy element świątecznego menu. Sos ten można też podawać z rybami pieczonymi lub przyrządzonymi na parze.

Składniki:

Sposób wykonania:

  1. Grzyby wyjmujemy dzień wcześniej z zamrażalnika, aby je rozmrozić. Wsypujemy je do szklanego naczynia i wstawiamy do lodówki.
  2. Następnego dnia przygotowujemy sos. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i delikatnie podsmażamy na rozgrzanym maśle.
  3. Grzyby kroimy na dość drobne kawałki i dorzucamy na patelnię do cebuli. Po około 8–9 minutach doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Dodajemy śmietanę, podgrzewamy przez minutę, cały czas mieszając.
  5. Na koniec do sosu dodajemy posiekany koperek.

Poznaj inne przepisy Mlekovity

Zapraszamy również do sieci sklepów MLEKOVITKA oraz do sklepu internetowego, gdzie szybko i wygodnie zamówisz produkty MLEKOVITY z dostawą do domu!

Materiał informacyjny

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.