Camembert w świątecznym wydaniu

Czytaj dalej
Materiał informacyjny

Camembert w świątecznym wydaniu

Materiał informacyjny

Składniki na 2 porcje:

Sposób wykonania:

  1. Świeże śliwki myjemy, przekrawamy na pół, jednocześnie usuwamy pestki. Śliwki mrożone należy wyjąć z zamrażalnika dzień wcześniej. Umieszczamy je w szklanym naczyniu i wstawiamy do lodówki, by rozmroziły się przez noc.
  2. Jajko roztrzepujemy widelcem.
  3. Sery camembert La Polle przekrawamy na pół, tak by z każdego powstały dwa talarki. Panierujemy je w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na oliwie zmieszanej z masłem w proporcji 1:1.
  4. W obsmażonych talarkach sera delikatnie robimy wgłębienia, w których umieszczamy śliwki. Posypujemy je niewielką ilością czosnku, oregano, soli, pieprzu i drobno posiekanego koperku.
  5. Każde dwa talarki sera ze śliwkami składamy jak kanapkę i dusimy na patelni przez 5 minut.
  6. Porcje sera natychmiast podajemy, dekorując je wcześniej listkami rukoli.

Poznaj inne przepisy Mlekovity

Zapraszamy również do sieci sklepów MLEKOVITKA oraz do sklepu internetowego, gdzie szybko i wygodnie zamówisz produkty MLEKOVITY z dostawą do domu!

Materiał informacyjny

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.