Materiał informacyjny

Coś na gorąco po dwunastej, czyli maślany smak pasty

Coś na gorąco po dwunastej, czyli maślany smak pasty
Materiał informacyjny

Składniki na 4 porcje:

Sposób przygotowania

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, tak by był al dente.
  2. Do metalowej miski wkładamy pokrojone masło.
  3. Odcedzamy makaron i wraz z odrobiną gorącej wody z gotowania przekładamy do miski z masłem.
  4. Gorący makaron mieszamy aż do rozpuszczenia masła, dodając co chwilę troszkę parmezanu i odrobinę gorącej wody. Makaron mieszamy tak długo, aż wykorzystamy cały parmezan, a otaczający go sos stanie się aksamitny i jednorodny.
  5. Na koniec wrzucamy kilka czarnych oliwek pokrojonych w talarki i wykładamy na talerze.
  6. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół oraz świeżymi listkami bazylii.

Poznaj inne przepisy Mlekovity

Zapraszamy również do sieci sklepów MLEKOVITKA oraz do sklepu internetowego, gdzie szybko i wygodnie zamówisz produkty MLEKOVITY z dostawą do domu!

Materiał informacyjny

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.