Ekstra
Magazyn
Ekstra Magazyn

Najlepsze teksty z całej Polski, w każdy piątek dla wszystkich prenumeratorów Cyfrowych. Poznaj Ekstra Magazyn

Łukasz Rakowski szef kuchni w Restaurant & BarCristal: Po inspiracje jadę nawet do RPA, ale Wigilia powinna być tradycyjna

Czytaj dalej
Fot. Anatol Chomicz
Ewa Wyrwas

Łukasz Rakowski szef kuchni w Restaurant & BarCristal: Po inspiracje jadę nawet do RPA, ale Wigilia powinna być tradycyjna

Ewa Wyrwas

O tym, że grilluje się zarówno w Białymstoku, jak i Kapsztadzie i o tym, dlaczego nie przygotuje pierogów na Wigilię, opowiada Łukasz Rakowski, szef kuchni w Restaurant & BarCristal.

Proszę mi powiedzieć, czego miłośnik lokalnej kuchni i podlaskich klimatów szukał w RPA?

Poznawałem wina, a niejako przy okazji poznawałem tamtejszą kuchnię. I szukałem nowych doświadczeń, inspiracji kulinarnych. Ja wiem, że to może trochę dziwnie brzmi, że szukam ich aż w RPA…

Dlatego pytam! Chciałam zapytać, jak tylko dowiedziałam się o pana wyprawie do Kapsztadu. Bo mnie, szczerze mówiąc, hasło „kuchnia RPA” nie mówi nic. Do tej pory kojarzyło mi się wyłącznie z winami.

Pozostało jeszcze 91% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa promocyjna

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

Ewa Wyrwas

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.poranny.pl

Wakacje 50% taniej!

Wakacje 50% taniej!

55,00 110,00

Zabierz ze sobą prenumeratę cyfrową na wakacje! Kurier Poranny online oraz w wersji PDF na 90 dni 50% taniej!

Kup teraz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.