To jeszcze ciągle rolnicy, czy już biznesmeni?

Czytaj dalej
Fot. Wojciech Wojtkielewicz
Barbara Kociakowska

To jeszcze ciągle rolnicy, czy już biznesmeni?

Barbara Kociakowska

Putkowscy z Rotek koło Drohiczyna sprzedali krowy i zaczęli produkować sery. Dziekońscy z gm. Mońki zrezygnowali z hodowli świń i zajęli się robieniem wędlin. A Backielowie z podbiałostockich Łysek wytwarzają ze swoich jabłek soki.

Putkowscy z Rotek koło Drohiczyna sprzedali krowy i zaczęli produkować sery. Dziekońscy z gm. Mońki zrezygnowali z hodowli świń i zajęli się robieniem wędlin. A Backielowie z podbiałostockich Łysek wytwarzają ze swoich jabłek soki.

Grażyna i Dariusz Putkowscy ze wsi Rotki w gm. Drohiczyn jeszcze cztery lata temu prowadzili dobrze prosperujące gospodarstwo rolne, nastawione na produkcję mleka. Dzisiaj nie mają już krów, a skupili się na produkcji tradycyjnych wędlin i serów.

Pozostało jeszcze 90% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Barbara Kociakowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.