Noworoczny, a jednak tradycyjny sernik z bakaliami

Czytaj dalej
Materiał informacyjny

Noworoczny, a jednak tradycyjny sernik z bakaliami

Materiał informacyjny

Składniki:

Wykonanie:

  1. Wyjęte wcześniej z lodówki masło ucieramy z cukrem, żółtkami i ewentualnie z wybranym aromatem. Można to zrobić ręcznie lub używając miksera.
  2. Gdy masa będzie jednolita dodajemy kaszę mannę, skrobię oraz proszek do pieczenia, a po chwili, gdy masa ponownie będzie gładka, dodajemy delikatny twaróg sernikowy Hanusi i bakalie.
  3. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy twarogowej, całość delikatnie mieszając łyżką.
  4. Masę przekładamy do okrągłej formy o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wkładamy sernik i pieczemy go około godzinę. Po upieczeniu studzimy ciasto w wyłączonym, uchylonym piekarniku.
  6. Wierzch można udekorować cukrem pudrem lub tradycyjnym lukrem wykonanym z cukru pudru i soku cytryny.

Poznaj inne przepisy Mlekovity

Zapraszamy również do sieci sklepów MLEKOVITKA oraz do sklepu internetowego, gdzie szybko i wygodnie zamówisz produkty MLEKOVITY z dostawą do domu!

Materiał informacyjny

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.