Julita Januszkiewicz

Rozmowa z Andrzejem Lechowskim. U baby kupowało się mięso, jajka z furmanki

Rozmowa z Andrzejem Lechowskim. U baby kupowało się mięso, jajka z furmanki Fot. Archiwum
Julita Januszkiewicz

O przygotowaniach do świąt i smakach dzieciństwa opowiada Andrzej Lechowski, dyrektor Muzeum Podlaskiego.

Przed nami Wielkanoc. Teraz trwają przygotowania.

Przygotowania do świąt powinny być zawsze takie same.

Ale też mówimy o tych duchowych przygotowaniach.

Zgadzam się. Począwszy od Triduum Paschalnego, poprzez ścisły post, rezurekcję. Ten obyczaj powinien być zachowany, bo inaczej nie ma świąt!

W artykule przeczytasz o przygotowaniach do świąt i smakach dzieciństwa. 

Pozostało jeszcze 90% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Julita Januszkiewicz

Publikuję głównie w "Kurierze Porannym" i "Gazecie Współczesnej". Dziennikarką jestem od kilkunastu lat. Śledzę to co się dzieje w gminach powiatu białostockiego. Ale interesują mnie też ciekawostki historyczne, wykopaliska archeologiczne. Lubię tematy społeczne, a od niedawna zajmuję się również edukacją. Nie boję się pisać o sprawach trudnych.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.