Pizza ze słoniną, czyli podlaskie rewolucje Magdy Gessler (ZDJĘCIA)
Magda Gessler gościła na Podlasiu wiele razy. Pierwszą rewolucję przeprowadziła w naszym regionie w 2010 roku. Ostatnią w czerwcu. Pomogła pizzerii Mąka i Magia w Zambrowie.
Telewizyjna ekipa Kuchennych Rewolucji gościła w zambrowskiej pizzerii przez cztery pierwsze dni czerwca. Pomogła postawić biznes na nogi po stratach, jakie przyniosła epidemia. Sprawdziliśmy, jak funkcjonują inne podlaskie restauracje, które odwiedziła znana restauratorka.
Restaurację otworzyłem w listopadzie ubiegłego roku. Początki zawsze bywają trudne, ale prawdziwym wyzwaniem była dla nas sytuacja związana z koronawirusem – przyznaje właściciel dawnej Mąki i Magii w Zambrowie. – Staraliśmy się wprowadzić dowozy, ale nie przynosiły nam wystarczających dochodów. Wegetowaliśmy. Wtedy postanowiłem poprosić o pomoc Magdę Gessler.
Po wizycie znanej restauratorki wszystko się zmieniło. W restauracji, która dziś nosi nazwę „Crocante. Pizza. Mia“ tętni życie. Co ważne, Gessler nie zdecydowała o zmianie konceptu, pozostając przy włoskiej kuchni.
Zobacz więcej: Kuchenne Rewolucje w Zambrowie. Magda Gessler zmienia restaurację Mąka i Magia. Teraz to pizzeria Crocante. Pizza. Mia [ZDJĘCIA]
– Nie mogę zdradzać szczegółów rewolucji, ale naprawdę się tu działo i wiele się zmieniło – przyznaje właściciel zambrowskiej pizzerii. – Pani Magda udoskonaliła nasz sos do pizzy i zaproponowała inne dodatki. Zmieniło się też samo podejście do gotowania. Stawiamy na produkty lokalne, zamawiamy też prawdziwe włoskie produkty wysokiej jakości – dodaje.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień