Sernik bez pieczenia, czyli za pięć… dwunasta

Czytaj dalej
Materiał informacyjny

Sernik bez pieczenia, czyli za pięć… dwunasta

Materiał informacyjny

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. W dość dużym garnku powoli rozpuszczamy masło, uważając, by nie doprowadzić do jego zbrązowienia. Następnie dodajemy cukier oraz ziarenka z laski wanilii lub odrobinę cukru z wanilią.
  2. W międzyczasie cały budyń wsypujemy do zimnego mleka i dokładnie mieszamy.
  3. Do garnka z roztopionym masłem i cukrem dodajemy twaróg i jajka, a całość staranie mieszamy – najlepiej rózgą kuchenną – tak by składniki się połączyły. Masa musi być cały czas podgrzewana, ale nie powinna zbytnio bulgotać, bo może się przypalić.
  4. Gdy masa serowa będzie jednolita, dodajemy budyń, mieszamy i krótko gotujemy, aż całość będzie miała aksamitną konsystencję budyniową. Na tym etapie do masy można też dodać ulubione bakalie.
  5. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierwszą warstwę herbatników, a na ich powierzchni rozprowadzamy połowę masy serowej. Następnie układamy drugą warstwę ciastek i drugą połowę masy.
  6. Po wystygnięciu ciasta jego wierzch pokrywamy lukrem przygotowanym z cukru pudru i cytryny.

Poznaj inne przepisy Mlekovity

Zapraszamy również do sieci sklepów MLEKOVITKA oraz do sklepu internetowego, gdzie szybko i wygodnie zamówisz produkty MLEKOVITY z dostawą do domu!

Materiał informacyjny

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.