Świąteczne andruty z kajmakiem

Czytaj dalej
Materiał informacyjny

Świąteczne andruty z kajmakiem

Materiał informacyjny

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Na papierze do pieczenia układamy pierwszy wafel i smarujemy masą kajmakową. Następnie układamy jeszcze trzy takie warstwy.
  2. Całość zawijamy w papier do pieczenia i przyciskamy drewnianą deską kuchenną.
  3. Mniej więcej po godzinie wafle będą dość dobrze sklejone i wówczas całość wkładamy do lodówki, by krem dobrze stężał.
  4. Teraz pora na przygotowanie polewy czekoladowej. W tym celu w małym rondelku podgrzewamy śmietankę 30% tł., ale nie gotujemy jej. Gdy będzie gorąca, zdejmujemy rondelek z palnika i dodajemy do niej połamaną czekoladę. Potem cierpliwie czekamy, aż czekolada się rozpuści i mieszamy całość delikatnie aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. Gdy polewa przestygnie, wyjmujemy z lodówki andruty, kroimy ostrym nożem na wygodne porcje i każdą z nich zanurzamy w polewie lub smarujemy tylko górę.
  6. Andruty w polewie wykładamy na cukierniczą kratkę i czekamy, by polewa zastygła.

Poznaj inne przepisy Mlekovity

Zapraszamy również do sieci sklepów MLEKOVITKA oraz do sklepu internetowego, gdzie szybko i wygodnie zamówisz produkty MLEKOVITY z dostawą do domu!

Materiał informacyjny

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.