Sylwestrowa deska serów
Materiał informacyjny
Składniki:
- 250 g sera cheddar od Mlekovity
- 2 sery Camembert La Polle Mlekovita, każdy po 120 g
- 1 opak. sera z niebieską pleśnią La Polle Polish Bleu z Mlekovity, 150g
- 200 g sera żółtego w plastrach z czarnuszką
- 150 g sera wędzonegow plastrach Gouda z Mlekovity
- 100 g orzechów włoskich
- 200 g winogron zielonych i różowych bez pestek
- 1 paczka słonych minikrakersów
Wykonanie:
- Sery najlepiej serwować na drewnianej desce kuchennej, która jednak nie powinna być tą używaną na co dzień. Najlepiej mieć deskę kuchenną specjalnie przeznaczoną do podawania serów. Można też używać desek szklanych.
- Sery takie jak camembert oraz sery z pleśnią niebieską lub zieloną można położyć w kawałku, a obok nich nóż i widelec, by każdy sam ukroił sobie kawałek. Można też pokroić je od razu, a obok postawić pojemnik z wykałaczkami, by każdy mógł sięgnąć po upatrzony kęs.
- Sery w plastrach rozkłada się fantazyjnie lub zwija w ruloniki.
- Obok serów warto położyć garść krakersów.
- Całość dekorujemy winogronami i orzechami.
Poznaj inne przepisy Mlekovity
Zapraszamy również do sieci sklepów MLEKOVITKA oraz do sklepu internetowego, gdzie szybko i wygodnie zamówisz produkty MLEKOVITY z dostawą do domu!